RM valg 2020 Syddanmark

Thomsen, Kjeld Bülow – OZ1FF

Når man ser på de opstillede kandidater til årets valg til repræsentantskabet i EDR, så har en del udmærket sig ved total passivitet i den nuværende valgperiode. Andre kandidater, mig selv inkluderet, befinder sig i en fase af livet, hvor vi hellere skulle engagere os i Ældresagen, da vi måske mere repræsenterer fortiden end fremtiden for EDR.

Når det så er sagt, så vil jeg, baseret på fortiden, arbejde for, at det kommende repræsentantskab og hovedbestyrelse skal koncentrere sig om opfyldelse af formålsparagraffen og udvikle EDR til en attraktiv interesseorganisation, som repræsenterer flertallet af danske radioamatørers interesser og ikke mindretallets, som det er nu. Dette ser jeg helst udført under ledelse af en troværdig og forandringsvillig hovedbestyrelse, som ikke har været involveret i fortidens magtkampe, som kan finde en fornuftig balance mellem ledelseseskompetence og medlemsdemokrati, og som ikke bruger tiden på egne kæpheste, nye magtkampe og vedtægtsændringer. Og som frem for alt udviser den ydmyghed og rummelighed, som er nødvendig for at lede en forening af frivillige til at betjene de mange  store individualister blandt medlemmerne.

Nogen vil nok betegne dette som utopi. Men uden utopi vil EDR fortsætte sin demografisk bestemte tilbagegang. Her hjælper hverken direkte valg til HB/RM eller 84 sider OZ hver anden måned med beskedent indhold, men flotte farvebilleder.

CV

Årgang 1943
Uddannet svagstrømsingeniør
Arbejdet med kabel-TV, radiokommunikation og ledelse i danske og udenlandske virksomheder.

Medlem af EDR 1960
Licenseret i 1962
RM for kreds 6, kreds 7 og Syddanmark
HB kreds 7
Medlem af OZ1ALS VUSHF-contestgruppe siden 2001
Medlem af VHF-udvalget siden 2002
Formand for OZ5ESB siden 2004
Skribent til OZ siden 1960-erne og foredragsholder i ind- og udland
QRV 1,3 – 47 GHz.

3 thoughts on “Thomsen, Kjeld Bülow – OZ1FF

 1. Hej Kjeld!
  Mange tak for dit indlæg. Du skriver noget om mindretallets kontra flertallets interesser. Det ved vi vel reelt ikke noget om. Som du så rigtigt “antyder”, er gennemsnitsalderen af medlemsskaren ret så høj. Det kunne jo bl.a. betyde, at der fortsat er et flertal for et trykt “OZ” og andet i den retning. Det kunne måske være en idé at få analyseret nøjere, hvilke forventninger som medlemmerne har? 73! Torben, OZ6TW

 2. Hej Torben
  Tak for din kommentar.
  Med mindretal, så mener jeg EDRs ca. 1.300 medlemmer, som kun er en lille – for lille – del af de ca. 6.000 certificerede.
  Jeg mener ikke, at der er nogen grund til at bruge tid på analyser. Med den gennemsnitsalder, som EDRs medlemmer har, så løser problemet sig helt af sig selv i løbet af en del år. Vi har i Esbjerg stor kontakt med unge mennesker, som kunne være med til at udgøre EDRs fremtid. Men de ryster bare på hovedet af OZ, hvis indforståede sprog ikke siger dem noget. Det samme gør i øvrigt også en stor del af de ældre medlemmer, som vel udgør målgruppen for OZ.
  Jeg tror, at en åben, ærlig og inkluderende kultur kan bringe medlemmer tilbage. Aktive medlemmer, som kan være med til at sætte en ny dagsorden, så EDR (igen?) kan blive en attraktiv forening for (alle?) danske radioamatører.
  Vi ses den 12.08.2020 til en åben debat.

  Vy 73 de OZ1FF, Kjeld

Skriv et svar